Νάντια Σταυρογιάννη, Resolute: Καινοτόμες λύσεις για ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση ζημιών

13/11/2019

Έχοντας ήδη συνάψει σημαντικές συμφωνίες συνεργασίας για τη διαχείριση ζημιών μεγάλων ασφαλιστικών στον κλάδο νομικής προστασίας, η Resolute εισάγει στην Ελλάδα –κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα – την ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση ζημιών.

Στον τομέα αυτό, οι υπηρεσίες της επεκτείνονται επίσης στον κλάδο περιουσίας, μεταφορών, αστικής ευθύνης, αυτοκινήτου, και στον τομέα των επανεισπράξεων, με στόχο, φυσικά, να καλύψει όλο το φάσμα των ασφαλιστικών κλάδων.

Όπως μας εξηγεί σε συνέντευξή της στο iw, η κ. Νάντια Σταυρογιάννη, CEO της εταιρείας, πρωταρχικός στόχος είναι σύντομα η Resolute να αποτελέσει την κορυφαία ανεξάρτητη απάντηση στη διαχείριση ζημιών στην ασφαλιστική αγορά.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες, με στόχο τη μετατροπή της σε έναν πολυεθνικό, πολυδιάστατο και εξωστρεφή οργανισμό. Παράλληλα, παραθέτει τα αμοιβαία οφέλη που προκύπτουν από τις συνεργασίες που σύναψε η εταιρεία, διαβλέποντας παράλληλα διεύρυνση των εργασιών στον κλάδο νομικής προστασίας.

Τέλος, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες και στις καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρει η Resolute, καλύπτοντας αποτελεσματικά και πολυεπίπεδα ένα ευρύ φάσμα αναγκών στην ασφαλιστική αγορά.

συνέντευξη στον Βάιο Κρόκο

iw? Μέσα σε λίγους μήνες, η Resolute έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην αγορά. Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα;

απ. Εφαλτήριο για τη δημιουργία και λειτουργία της Resolute στην Ελλάδα αποτέλεσε το κενό που, εδώ και καιρό, είχαμε εντοπίσει σε επίπεδο διαχείρισης ζημιών. Με βάση τις ανάγκες που ενυπάρχουν σε αυτόν τον τομέα, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μια φρέσκια, καινούργια πρόταση στην ολοκληρωμένη διαχείριση ζημιών, την οποία η αγορά την υποδέχτηκε με πολλή εμπιστοσύνη.

Σήμερα, η Resolute παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης ζημιών για τους κλάδους νομικής προστασίας, περιουσίας, μεταφορών, αστικής ευθύνης, αυτοκινήτου, και στον τομέα των επανεισπράξεων, αλλά δουλεύουμε εντατικά ώστε σταδιακά να μπορούμε να συμπεριλάβουμε το πλήρες φάσμα των ασφαλιστικών κλάδων.

Σχετικά με τον κλάδο της νομικής προστασίας, ήδη σήμερα η Resolute έχει αναλάβει τη διαχείριση των ζημιών μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες κατέχουν μερίδιο αγοράς πάνω από 20%, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι υπηρεσίες που παρέχει ανταποκρίνονται σε ένα πραγματικό αίτημα της αγοράς.

Άλλωστε, και διεθνώς, οι εταιρείες διαχείρισης ζημιών κερδίζουν συνεχώς έδαφος, αφού σκοπός τους είναι η πλέον δίκαιη, άμεση και κυρίως η ταχύτατη ικανοποίηση του πελάτη. Τώρα, σε ό,τι αφορά στη Resolute, στόχος των μετόχων, αλλά και του συνόλου του εξειδικευμένου προσωπικού, που είτε επανδρώνει την εταιρεία είτε συνεργάζεται μαζί μας, είναι η παροχή εξειδικευμένων και άρτιων υπηρεσιών, που ξεκινούν αμέσως μόλις ανοίξει ο φάκελος της ζημίας και εκτείνονται μέχρι το κλείσιμό της.

Μέχρι στιγμής, αυτή η φιλοσοφία, πάνω στην οποία έχει χτιστεί η Resolute, έχει λειτουργήσει ιδιαιτέρως αποτελεσματικά, και το θετικό πρόσημο της δραστηριότητάς μας αφορά και τους ασφαλισμένους, αλλά και τις ασφαλιστικές εταιρείες που μας έχουν εμπιστευτεί το πελατολόγιό τους.

iw? Interamerican, Συνεταιριστική Ασφαλιστική, Eurolife και Insurance Market: Τι πλεονεκτήματα μπορεί να προσδώσει η Resolute στις εν λόγω συνεργασίες και τη διαχείριση των ζημιών νομικής προστασίας;

απ. Η Resolute διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία στη διαχείριση ζημιών νομικής προστασίας, καθώς το ανθρώπινο δυναμικό της διέπεται από σημαντική εμπειρία, έχει διεθνείς παραστάσεις σχετικά με τη νομική προστασία, αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες εργασίας και, κυρίως, δίνει πραγματικά την ψυχή του στη διεξοδική επίλυση όλων των θεμάτων που απασχολούν τους ασφαλισμένους.

Με αυτήν την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις εταιρείες που έχουν εμπιστευθεί τη Resolute από τα πρώτα βήματα της παρουσίας της στην αγορά. Η συνεργασία με τη Eurolife, την Interamerican, τη Συνεταιριστική, την Insurance Market, είναι καθ’ όλα εξαιρετική, καθώς και με όλους τους πελάτες που εμπιστεύονται την τεχνογνωσία μας και τη βούλησή μας να είμαστε άμεσα δίπλα τους, σε κάθε θέμα που τους απασχολεί.

Συναισθανόμαστε καθετί που αντιμετωπίζει ο πελάτης και επιδιώκουμε να το διαχειριστούμε έγκαιρα και με επάρκεια, κατά τρόπο ολιστικό. Οι δείκτες ικανοποίησης των πελατών θέλουμε να «αριστεύουν», καθετί λιγότερο μάς απασχολεί, καθώς η άριστη ποιότητα και η αποτελεσματικότητα σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης και λειτουργίας της Resolute είναι εκείνο για το οποίο προσπαθούμε καθημερινά.

Προσφέρουμε cost-effective σχέσεις συνεργασίας, αφού οι εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε αξιοποιούν την τεχνογνωσία μας και το εξειδικευμένο προσωπικό μας (δεν χρειάζεται να επενδύσουν σε προσωπικό, εγκαταστάσεις, υποδομές κ.λπ.). Αυτό θέλουμε και εμείς, οι πελάτες μας να νιώθουν τη Resolute ως δική τους εταιρεία και τους ανθρώπους της ως δικούς τους ανθρώπους.

Πέραν αυτών, η Resolute, ως ανεξάρτητη εταιρεία, επιτρέπει στις εταιρείες να ανταποκριθούν ευέλικτα και αποτελεσματικά στις προβλέψεις του θεσμικού πλαισίου που αναφέρεται στην πρόληψη και αποτροπή σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών τους. Αυτό το σημείο είναι σημαντικό, γιατί απαλλάσσει τις ασφαλιστικές εταιρείες που μας εμπιστεύονται από τις απαιτήσεις διαμόρφωσης σχετικής εσωτερικής οργάνωσης και κανονιστικής συμμόρφωσης.

iw? Πείτε μας δυο λόγια –και από τη σημαντική εμπειρία σας– για την εικόνα που διαμορφώνεται πλέον στον κλάδο νομικής προστασίας…

απ. Τώρα, όσον αφορά την ανάπτυξη του κλάδου νομικής προστασίας, τη θεωρώ βέβαιη, κυρίως γιατί δίνει τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να αποκτήσει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νομικές υπηρεσίες με ιδιαίτερα εκλογικευμένο κόστος.

Η τάση αυτή γίνεται αντιληπτή και από τη συνεχή ανάπτυξη προϊόντων, υπηρεσιών και καλύψεων νομικής προστασίας, αλλά και από τη στρατηγική ένταξή της στη δραστηριότητα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, σήμερα, στην Ελλάδα, καλύψεις νομικής προστασίας παρέχουν 26 ασφαλιστικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και δύο εξειδικευμένες. Οπότε θεωρώ ότι, πολύ σύντομα, θα δούμε και περαιτέρω σημαντική αύξηση των εργασιών που σχετίζονται με τη νομική προστασία.

iw? Ποιες είναι οι προκλήσεις και οι πιθανές «παγίδες» στη νομική διαχείριση των ζημιών; Η πολυετής κρίση τι αποτύπωμα άφησε σε ζητήματα νομικών αντεγκλήσεων/διεκδικήσεων;απ. Οι προκλήσεις είναι νομίζω κοινές για όλη την αγορά: υψηλού επιπέδου και ποιοτική εξυπηρέτηση, ταχύτητα, καινοτομία και εξειδικευμένα στελέχη, που θα μπορούν να ξεπεράσουν τις εκάστοτε «παγίδες», όπως τις περιγράφετε, και να επιτύχουν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα για όλες τις πλευρές. Η κρίση και η οικονομική δυσχέρεια, που βιώνουν εδώ και πολλά χρόνια οι συμπολίτες μας, τα νοικοκυριά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημιούργησαν ένα πλαίσιο που έκανε ακόμη πιο αναγκαίες τις υπηρεσίες νομικής προστασίας.

Μέσα στην κρίση, οι συμπολίτες μας άρχισαν να διεκδικούν πολύ περισσότερο την αποκατάσταση των όποιων ζημιών τούς προκάλεσε κάποιος τρίτος, αφού η οικονομική δυνατότητα να την αποκαταστήσουν μόνοι τους περιορίστηκε δραματικά.

iw? Η ολοκληρωτική διαχείριση ζημιών είναι μια πρακτική αρκετά διαδεδομένη στην Ευρώπη. Τι θέλει να κομίσει η Resolute στην ελληνική αγορά;

απ. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και η Resolute επιδιώκει να εισαγάγει και στην ελληνική αγορά την ολοκληρωτική, την ολιστική, αν θέλετε, διαχείριση ζημιών.

Η ολιστική προσέγγιση των πραγμάτων και τα οικοσυστήματα γύρω από τις υπηρεσίες πρέπει να είναι και ελληνική πρακτική και πρακτική της αγοράς μας, αφού, εμφανώς, ωφελούν το καταναλωτικό μας κοινό και το κοινωνικό σύνολο, ευρύτερα.

Η Resolute ακολουθεί πιστά αυτήν την κατεύθυνση, να περιστοιχίζει το σύνολο των υπηρεσιών της με κατάλληλα συστήματα υποστηρικτικών υπηρεσιών, συμβουλευτικών και διαχειριστικών, που εκτείνονται σε όλο το εύρος της διαχείρισης ζημιών.

iw? Ποιος είναι ο ρόλος των νέων τεχνολογιών; Ποιες είναι οι καινοτομίες της Resolute;

απ. Η όλη φιλοσοφία και λειτουργία της Resolute στηρίζεται, σε μεγάλο βαθμό, στη νέα τεχνολογία και στα συνεχώς εξελισσόμενα διαθέσιμα μέσα, που συνθέτουν ένα σύγχρονο, παραμετρικό σύστημα ΙΤ.

Σήμερα, παρέχουμε υπηρεσίες που περιλαμβάνουν την πλήρως ψηφιοποιημένη παρακολούθηση της ζημίας, την ηλεκτρονική αρχειοθέτηση και ενημέρωση του φακέλου, δίαυλο σύνδεσης (ΑPI) τόσο με τις ασφαλιστικές εταιρείες όσο και με το δίκτυο νομικών διαμεσολαβητών, για την ανεμπόδιστη ανταλλαγή πληροφοριών, εξατομικευμένα εργαλεία παρακολούθησης των υποθέσεων και καταγραφής της εξέλιξής τους.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να σημειώσω όμως ότι, και σήμερα, στην ψηφιακή εποχή, οι νέες τεχνολογίες πολλαπλασιάζουν την αξία τους, τα οφέλη και την εμβέλειά τους όταν συνδέονται με την ενσυναίσθηση του ανθρώπινου δυναμικού μιας επιχείρησης, δηλαδή με την ικανότητά του να καταλάβει τον πελάτη και να τον εξυπηρετήσει σωστά, γρήγορα, ολιστικά.

Οι καινοτομίες της Resolute απορρέουν από αυτήν την αρμονική σχέση μεταξύ της τεχνολογίας και του ανθρώπινου δυναμικού της, αλλά και με την καινοτόμα δημιουργία νέων υπηρεσιών, που περιστοιχίζουν αποτελεσματικά και εμπλουτίζουν τις παραδοσιακές υπηρεσίες διαχείρισης ζημιών.

Στο πλαίσιο αυτό –και αυτό νομίζω ότι είναι και το πιο σημαντικό–, η Resolute μπορεί να σχεδιάσει και να προτείνει ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών για ασφαλιστικούς και αντασφαλιστικούς οργανισμούς, που καλύπτουν αποτελεσματικά και πολυεπίπεδα ένα ευρύ φάσμα αναγκών.

iw? Υπάρχει σαφήνεια στο νέο εποπτικό καθεστώς για ζητήματα διαμεσολάβησης και της προοπτικής των λύσεων outsourcing γενικότερα;

απ. Είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, που καθορίζουν ένα ιδιαιτέρως αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας για τους διαχειριστές ζημιών. Η πολυετής εμπειρία όλων όσων ασκούμε τη διοίκηση, αλλά και των στελεχών μας που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, σε συνδυασμό με την άρτια επιστημονική κατάρτιση και τη βαθιά γνώση της αγοράς, αποτελούν δομικά στοιχεία, τα οποία διασφαλίζουν στο πελατολόγιό μας ανθρωποκεντρική προσέγγιση και know-how στη δημιουργία tailor-made λύσεων για κάθε ανάγκη.

iw? Ποιος είναι ο επόμενος στόχος της Resolute;

απ. Πρωταρχικός μας στόχος είναι, σύντομα, η Resolute να αποτελέσει την κορυφαία ανεξάρτητη απάντηση στη διαχείριση ζημιών στην ασφαλιστική αγορά. Παράλληλα, επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών και συνεργειών, που θα μας επιτρέψουν να εξελιχθούμε σε έναν πολυεθνικό, πολυπολιτισμικό, πολυδιάστατο και εξωστρεφή οργανισμό.

Η διαχείριση ζημιών αποτελεί έναν δυναμικά ανερχόμενο τομέα επιχειρησιακού ενδιαφέροντος, διεθνώς. Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύσσουμε συνέργειες και συνεργασίες με ευρωπαϊκούς και πολυεθνικούς ομίλους, ανταλλάσσουμε τεχνογνωσία και επενδύουμε σε διεθνή projects αμοιβαίου ενδιαφέροντος, πάντοτε προς όφελος των πελατών μας.